Team Leadership

Hoe vaak hoor je het: “Dit groepswerk is echt een hel”? Teamwork is niet altijd even makkelijk als je eerst dacht, laat staan het leiden van het team. Toch is dit een vaardigheid die iedereen kan leren. In de ‘Team Leadership’ Track leer je niet alleen hoe een goede leider te zijn, maar ook hoe je je team naar een doel kan brengen terwijl iedereen er voldoening uit haalt.


Servant Leadership

Een traditionele leider focust zich op de doelen en visie van de organisatie en gebruikt zijn team om dit te bereiken. Een ‘servant leader’ zet de noden van zijn team voorop en zorgt ervoor dat het team zich voldoende kan ontwikkelen om op deze manier zo hoog mogelijk te presteren. Hoe dit moet, zal je leren in deze workshop!

Bedrijf: MCL

Tijdstip: 13 maart

Locatie: HOGM 01.74

Problem Solving

Problemen kom je bijna dagelijks tegen. Er zijn duizenden manieren om deze aan te pakken. In deze workshop leer je efficiënte strategieën om problemen snel van de baan te krijgen.

Bedrijf: Intys Consulting

Tijdstip: 20 maart

Locatie: TBA

The art of Brainstorming

Hoe creatief je zelf ook mag zijn, met een goede brainstorm bekom je zaken, waar je anders zelf nooit aan had gedacht. Toch is het echter vaak het probleem dat deze creativiteit verloren gaat door een foute manier van een brainstorm houden. Is er iemand in je team die de brainstorm op zijn eigen doet en andere niet de kans geeft? Of is er iemand die alle ideeën steeds afkraakt? Hoe om te gaan met deze personen en hoe je de creativiteit van je team wel kan bundelen leer je hier in deze workshop.

Bedrijf: Niels Van Der Velden & Niels Vanhasbroeck

Tijdstip: 27 maart

Locatie: HOGM 01.74

Effective Teamwork

Je hoort het vaak: “1+1=3”, maar vaker is het “1+1=1”. Heb je er genoeg van steeds meer werk te steken in teamwork dan als je het op je eigen zou doen? Wil je echt de kracht van synergie ervaren en teamwork hebben waar je energie door krijgt, in plaats van kwijtspeelt? Deze workshop zal jou leren wat je hier voor nodig hebt.

Bedrijf: TBA

Tijdstip: 3 april

Locatie: HOGM 01.74

Leadership Game

Als laatste workshop kan je alles wat je in de vorige sessies geleerd hebt omzetten in de praktijk. Je krijgt de rol van een leider toegewezen en het is aan jou om te tonen hoe ver je geraakt met je team.

Bedrijf: AT Kearney

Tijdstip: 35 april

Locatie: TBA

De inschrijvingsperiode is nu afgesloten. Volgend semester zijn we er weer met nieuwe tracks.