Wat houdt een Student Consulting Project in?

students

 

Met een Student Consulting project kan je je vaardigheden verder te ontwikkelen via creatieve en kwaliteitsvolle projecten voor start-ups, vzw’s, kmo’s en multinationals. Als student krijg je de kans om gedurende 10 weken in multidisciplinaire teams van 5 personen te proeven van het leven als consultant, door een bedrijfsprobleem aan te pakken en adviezen te formuleren. Professionele begeleiding en een aangepaste korte opleiding zorgen er mee voor dat jouw team het project succesvol weet af te ronden. Het resultaat is een tevreden bedrijf met een implementeerbare oplossing en 5 voldane studenten met een verbeterde en uitgebreide skillset.

 

Concreet ziet het verloop van een project er als volgt uit:

Selectie
Aan het begin van elk semester worden de teams samengesteld de hand van een selectie op basis van een applicatieformulier en CV, met studenten vanuit diverse faculteiten aan de KU Leuven. Elk team wordt gedurende het project begeleid en ondersteund door een ervaren AFC Project Coördinator.

Kennismakingsavond
Meteen na de selectie volgt een kennismakingsavond waar je je teamgenoten en alle andere studenten die meewerken aan de projecten leert kennen tijdens een gezellige avondactiviteit.

Eerste meeting
Tijd voor het echte werk. In de beginperiode ga je met je team op meeting bij het bedrijf waarvoor je een project zal uitwerken. Tijdens deze meeting leer je het bedrijf beter kennen en gebeurt de afstemming van de verwachtingen van beide partijen. Deze verwachtingen zullen in de loop van het project bijgestuurd en geëvalueerd worden door het wekelijks contactmoment tussen team en bedrijf via email, Skype of telefoon.

Workshopdagen
Om alle projectleden optimaal klaar te stomen voor hun project, bieden we een opleiding aan bestaande uit een reeks workshops rond consultancy, projectmanagement, en skills die nodig zijn om de projecten tot een goed einde te brengen. Deze worden gegeven door onze bedrijfspartners.

Teambuilding
Tussen het harde werken door is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning op de teambuilding events voor alle projectteams. Ook wordt er een individueel teambudget voorzien om een activiteit te organiseren met jouw team.

Tussentijdse presentatie
Na 5 weken wordt er een tweede contactmoment met het bedrijf voorzien om de tussentijdse resultaten te bespreken. Rond deze periode wordt het team inhoudelijk ondersteund door een academische en/of professionele partner.

Eindpresentatie
Na 10 weken hard werken is het project eindelijk af. Dress to impress en blaas de klant maar weg met jullie resultaten!