Experience FAQ

Hoe lang duurt een Student Consulting Project en hoeveel tijd vraagt het?

In totaal duurt een Student Consulting project 10 weken. De eerste week leer je jouw team kennen en ga je op bedrijfsbezoek. Daarna begin je aan het project zelf, met tussendoor de nodige afwisseling zoals teambuilding en workshops. Afhankelijk van het project en jouw eigen productiviteit vraagt het project 8 tot 12 uurtjes van jouw tijd per week, incl. alle ‘randactiviteiten’.

Wat betekent Student Consulting?

Een consultant is iemand die advies geeft aan een bedrijf over een probleem dat ze meestal niet (snel of gemakkelijk) zelf kunnen oplossen. Dit is wat jij, als student, ook zal doen. Samen met jouw team en het bedrijf zoeken jullie dus naar een oplossing voor een strategisch, logistiek, productie, … probleem.

Welke studentprofielen zijn geschikt voor Student Consulting projecten?

Letterlijk iedereen kan deelnemen aan een Student Consulting project. Vaak zoeken we binnen een team zelfs naar heel diverse profielen zodat zoveel mogelijk verschillende perspectieven samenkomen en de beste oplossing kunnen vinden. Als je dus denkt dat we niet naar jou op zoek zijn, dan ben je verkeerd 😉.

Heb je bepaalde voorkennis of ervaring nodig om mee te doen aan een Student Consulting project?

Helemaal niet – en dat is net het leuke aan een Student Consulting project: het dient vooral om bij te leren. Daarnaast word je ook doorheen het hele project begeleid door jouw Project Coördinator én staan onze professionele partners klaar met workshops en advies wanneer je even vastzit. So remember: you’ll never walk alone.

Heb je nog bijkomende vragen? Stuur gerust een e-mail naar experience@afcleuven.be, of bel naar +32 470 56 68 80.