Events

To view this page in english click here

‘Explore’ vormt de eerste fase in het AFC-verhaal en focust op het ontdekken van wat jij wil en wat jou interesseert. Zo trachten we je te begeleiden in jouw interesse-ontwikkeling, die je in de volgende fase bij AFC, namelijk ‘Learn’, verder kan uitdiepen.  

Vooreerst kunnen studenten met interesse in ondernemerschap bij ons terecht en helpen we hen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen waar je naar het verhaal van jonge en meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn; zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers, hun netwerk uitbreiden, etc. 

Daarnaast bestrijken onze evenementen een grote waaier aan onderwerpen, zodat op het einde van het academiejaar niemand nog op zijn honger zal blijven zitten. Zo zal er, bijvoorbeeld, een evenement gericht zijn aan de vrouwelijke studenten waar topvrouwen hun ervaringen delen met interessante ‘tips & tricks’. Of kunnen studenten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt aan de hand van een ander event. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende evenementen om te weten te komen welke jou het meeste aanspreekt. 

Controleer ook regelmatig de website of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze evenementen en wie weet zien we je daar wel! 

Eship


Jonge ondernemers: 16 oktober 2018

Vaak denken we bij het woord “ondernemer” spontaan aan grote namen: Marc Coucke, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, … Hun verhalen spreken zo tot de verbeelding dat het lijkt alsof we mijlenver van ondernemen afstaan. Er zijn echter vele studenten van onze leeftijd die verrassende startups hebben en met hun verhalen een echte motivatie kunnen betekenen om zelf te ondernemen. Kom zeker naar dit eerste AFC-event van het jaar om geïnspireerd te worden door de verhalen en ervaringen van startende student-ondernemers; toegankelijk voor iedereen! 


Entrepreneur Challenge: 12 november 2018

Dit jaar vindt de tweede editie van de ‘Entrepreneur Challenge’ plaats als resultaat van een trotse samenwerking tussen Ekonomika en AFC Leuven. We beogen een inspirerende competitie te organiseren die de ondernemende vlam bij de studenten aanwakkert. We beginnen met een selectiecase waarna de geselecteerde deelnemers eerst verschillende workshops ondergaan en zo worden begeleid om hun idee in de avond te pitchen aan een jury. Het team of het individu met het beste idee wordt beloond in de prijsuitreiking. Ben jij een student met een leuk startupidee? Of heb je helemaal geen idee, maar wil je wel veel ervaring opdoen en je creatieve ondernemerschap uiten terwijl je tips krijgt van incubatoren, investeerders en startups? Schrijf je dan nu in voor deze leerrijke ervaring op 12 November 2018 via deze link. 


Sustainability Forum: 14 november 2018

Duurzaamheid. Zowaar het meest gebruikte woord in missie-visie-waardenteksten. Maar wat houdt het concreet in? Wat drijft bedrijven om concreet bezig te zijn met duurzaamheid? Welke rol speelt de overheid? Zijn het de gevestigde bedrijven die het voortouw nemen of zijn er startups die voor disruptie zorgen? 14 november staat in het teken van alles met betrekking tot duurzaamheid. Door een samenwerking tussen AFD en AFC slagen we erin een gevarieerd thema aan lezingen, keynotes en bedrijven aan te bieden zodat er voor iedereen wel iets bijzit. 


Pitch Bootcamp: 28-29 november 2018

Heb je moeite om jezelf te verkopen? Wil je graag weten hoe je de perfecte pitch geeft? Of wil je de kans grijpen om het bedrijf van je dromen te ontmoeten? Dan is Pitch Bootcamp zeker iets voor jou! 

We voorzien een avond waarbij hooggeplaatste personen jullie kunnen inspireren aan de hand van een Q&A, gevolgd door een intense dag van pitchen en netwerken. 

Zo leer je je professionele zelf kennen en voorstellen aan de bedrijfswereld. Je hebt de mogelijkheid om jezelf te pitchen aan bedrijven actief in verschillende domeinen en achteraf met hen te netwerken. Of je nu op zoek bent naar een stage, job of mentorship, we vinden zeker een match voor jou. Bekijk zeker de facebook pagina ‘Pitch Bootcamp Leuven’ om up-to-date te blijven over de praktische kant van deze bootcamp. 


Women in Leadership: 4 maart 2019

Als vrouw je mannetje staan in de bedrijfswereld lijkt misschien niet altijd eenvoudig, maar ze kunnen het zeker wel! Tijdens ‘Women in Leadership’ focussen we op hoe vrouwen hun steentje bijdragen aan de wereld van het ondernemerschap. Enkele topvrouwen zullen hun eigen verhaal en eigen mening delen met ons. Kom zeker langs om een avond ondergedompeld te worden in deze ‘harde’ businesswereld en hun carrière pad te ontdekken. Na de lezingen volgt er nog een Q&A-sessie waarbij iedereen de kans krijgt om antwoord te krijgen op zijn/haar vraag. Uiteraard sluiten we deze avond af met een receptie om een praatje te slaan met de onderneemsters. Volg ons op Facebook om te weten te komen wie er op 4 maart haar verhaal komt delen! 


Student Startup Forum: 2 april 2019

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in ondernemen? Wil je naast je studies je professionele vaardigheden verbeteren of fantastische sprekers gaan bewonderen? Dan is het Student Startup Forum zeker iets voor jou! 

Op dinsdag 2 april zal je kunnen genieten van een rijkelijk aanbod aan activiteiten, georganiseerd om het ondernemerschap in alle Leuvense studenten aan te wakkeren en iedereen de kans te bieden in contact te komen met topondernemers en bruisende startups. Het wordt een dag vol inspirerende keynotes gegeven door vooraanstaande personen in de bedrijfs- en ondernemingswereld, interactieve workshops en een heuse ondernemings- en innovatiebeurs. Op deze manier trachten we de ondernemingsmicrobe door te geven aan alle gemotiveerde studenten. Als je meer wilt te weten komen over dit evenement of op de hoogte wilt blijven van de precieze organisatie, vergeet dan zeker niet de ‘Student Startup Forum’-Facebookpagina te volgen! We zien jullie daar op 2 april!

 


Influencers: 24 april 2019

Enkele jaren geleden zag Mark Zuckerberg al de waarde van Instagram en stak het in zijn uitgebreide Facebook portefeuille. Ondertussen is het sociaal medium uitgegroeid tot een van de populairste apps onder jongeren, grotendeels door het uitzonderlijk grafisch karakter. Het is dan ook logisch dat multinationals hier een graantje van wilden meepikken en mee op de kar sprongen. Gevolg: een nieuwe dynamiek binnen het marketing landschap, genaamd “Influencers”, waarbij bekende mensen via hun dagelijks verhaal een inkijk geven in hun leven en daardoor het gedrag van hun volgers beïnvloeden. Maar hoe word je nu juist een influencer? Hoe zorg je ervoor dat je een hype rond jezelf creëert en meer mensen je beginnen volgen? En hoe combineer je dit alles met je huidig privé en professioneel leven? Je komt het allemaal te weten op 24 april in het Radiohuis.