LOCATIE

Universiteitshallen, Leuven

DATUM

23 maart 2016

INSCHRIJVEN

VANAF 9 MAART

Student Startup Editie 2016

Hét forum omtrent ondernemerschap.

Student Startup Forum op 23 maart is een inspirerend topevent waar we medestudenten doen nadenken over ondernemen als een carrièreoptie.

Kom luisteren naar de ervaringen van doorgewinterde topondernemers en ambitieuze jongelingen. Persoonlijke getuigenissen, van hightech spin-off tot sociaal ondernemer, passeren de revue.

Kom workshops volgen en leer de eerste stapjes zetten in de wereld van het ondernemerschap of laat je technieken bijschaven om je businessplan gevoelig te verbeteren.

Kom netwerken met ondernemers, studentenondernemers en studenten. Vragen stellen, eigen ervaringen delen en advies ontvangen kan allemaal. Een hapje en drankje wachten op je in de gezellige brouwzaal van deze oude Stella-brouwerij.

AFC Leuven wil dé plek zijn voor ondernemende studenten in Leuven. Het jaar door organiseren we inspirerende events, leerrijke workshops en meer. Het Student Startup Forum vormt de kers op die ondernemende taart. Alle informatie op entrepreneurship.afcleuven.be

MEER OVER AFC

Sprekers

LISTENING ROOM

Keynotes

Hans_Bourlon
[testimonial pos="left" name="16h15 - 17h: Hans Bourlon" profession="Founder Studio 100"]“Het moeilijkste is het boeken van je eerste succes. Vanaf het moment dat je bedrijf groeit, sluipt er automatisch een goede sfeer in je ploeg”

(Hans Bourlon, ceo Studio 100)[/testimonial]

In 1996 richtte Hans Bourlon samen met Gert Verhulst en Danny Verbiest het succesverhaal Studio 100 op. Hij is er nog steeds een van de drijvende krachten

en schrijft er onder andere mee aan liedjes, musicals en filmscenario’s. Verder ontpopte hij zich ook tot topondernemer en bouwde met Studio 100 een imperium van tientallen pretparken op.

creative-promo-3
[testimonial pos="left" name="17h15 - 18h: Panel"]Panel met frisse new kids on the block die recentelijk die recentelijk een enorme groei kenden en grote sommen kapitaal wisten aan te trekken.[/testimonial]

Startups: Icometrix, Bubblepost, Teamleader

Cedric Engels (1) [5014623]
[testimonial pos="left" name="18h15 - 19h: Cedric Engels + Didier Engels" profession="The power of music: the proof is in the listening"]Nog nooit gehoord van Sonic Branding, zegt u? Cedric Engels gelooft dat een doordachte geluidsstrategie een fundamentele meerwaarde  betekent voor de manier waarop een merk, organisatie of project communiceert. Hij richt Roundhouse op, een sound agency dat één doel voor ogen heeft: het oor van klanten, medewerkers en fans sterken met een sprekende branding. Van stilte tot geluid, van halve noot tot hele toonzetting, van sound design tot soundtrack: in deze keynote vertelt Engels hoe je een identiteit in een passende, unieke sound vertaalt. Sounds like a good ID?

Rond de eeuwwisseling lanceert Cedric Engels zijn carrière in de music bizz. Het begint met het verspreiden van zorgvuldig uitgekozen muzikale parels, maar al snel draait hij zelf aan de knopjes. Hij is 1/2 van Hermanos Inglesos, brengt een album uit op PIAS en tekent een contract bij Sony Music. Engels specialiseert zich ondertussen in Copyright Recht en neemt in 2011 gretig alles op wat hij aan SAE (Audio Engineering School) in Londen leert. Eenmaal terug in België richt hij Roundhouse op. Zijn motto? Make it sound as good as it looks (or better).[/testimonial]

Peter VYNCKE [3533820]
[testimonial pos="left" name="19h15 - 20h: Peter Vyncke" profession="Nominee Manager of the Year - CEOVyncke NV"]“Iets waar ik niet in geloof is work-life-balance, als mensen pas aan hun leven moeten beginnen na hun werk,wanneer ze moe zijn en het buiten koud en donker is, dan wens ik die veel succes, je moet je levensdoelen deels kunnen genereren in de arbeidscontext.“

(Peter Vyncke, ceo Vyncke nv)[/testimonial]

Nominee voor Manager van het jaar 2015 en CEO van Vyncke, een familiebedrijf dat centrales bouwt die biomassa omzetten in energie. Aanvankelijk in West-Vlaanderen. Vandaag over zowat de hele wereld.

thierry_geerts
[testimonial pos="left" name="20h15 - 21h: Thierry Geerts" profession="CEO Google België"]“Thierry is straight-talking, you always know where you are with him, and he stands up for what he believes in. He can quickly identify the crux of any problem. He is able to act diligently and with focus”

(previous colleague) [/testimonial]

Als ervaren en inspirerende manager met een hoog energie level werd Thierry Geerts in 2011 benoemd tot CEO van technologiereus Google Belgium. Hiervoor werkte hij 15 jaar bij Corelio en lanceerde hij o.a. het internet magazine Clickx.

STARTUPS

STARTUP ROOM

Wonderland – D-TS – Elegnano –  3DProeffabriek – BeSports – Xerius – Bambooti – HPS – BDO – Start it @KBC – Pozyx

WORKSHOPS

WORKING ROOM

17h15 – 19h:

Workshop 1 van Wonderland: Digital You

Workshop 2 van Start it @KBC: Startup Stories

Workshop 3 van Sirris: Lean Pricing

19h15 – 21h:

Workshop 4 van Start it @KBC: Crowdfunding

Workshop 5 van BDO: Starting to Win

Workshop 1 : Digital You

Gegeven door Kurt Janssens

Entrepreneurial careers in a World of digital transformation. Digitale technologieën transformeren de samenleving, bedrijven en ook individuen als jij en ik. Ze veranderen de manier hoe business wordt gedaan en opent deuren voor nieuwe soorten competities en kansen om te groeien. In deze wereld van eindeloze opties moeten leiders strategische keuze’s maken om ervoor te zorgen dat hun organisatie overleeft in deze tijden van verandering. Ben jij zo’n leider of wil je zo’n leider worden? Schrijf je dan zeker in voor de workshop “Digital You”!

Workshop 2: Start-up stories

Gegeven door Pozyx, Graduaid en BeSports van Start it @kbc

In deze workshop zullen drie geweldige start-ups, Pozyx, Graduaid en Besports, komen getuigen over hun ervaring als jong ondernemer. Hoe hebben zij de stap naar een eigen onderneming ervaren? Hoe gingen zij om met stressvolle momenten? Wil jij zelf de stap zetten om een eigen start-up op te richten of wil jij weten hoe het is om een start-up te hebben? Schrijf je dan zeker in voor deze niet te missen workshop!

Workshop 3 : Lean Pricing – Pricing your startup

Gegeven door Nick Boucart

Prijszetting is niet gemakkelijk: zet je prijs te hoog en niemand zal je product kopen. Zet je prijs te laag, en je komt niet meer uit de kosten. Aan de start-up om te ‘ontdekken’ wat hun ideale prijs is, een proces dat slechts enkele ondernemers graag doen.

In deze workshops zal je leren omgaan met de ‘economics of pricing’. Maar liefst 11 verschillende strategieën zullen besproken worden. Wat is nu juist het verschil tussen freemium en premium? Dat en nog zoveel meer kom je te weten in deze workshop gegeven door Nick Boucart van Sirris.

Workshop 4 : Crowdfunding

Gegeven door Dirk Lievens en Bambooti

Crowdfunding: hip, trendy of toch zo oud als de straat? In deze boeiende workshop zullen de principes van crowdfunding worden toegelicht door expert Dirk Lievens van start it @kbc. Pieter van Moll, co-founder van Bambooti, zal tevens zijn ervaring komen delen over de succesvolle kickstarter campagne van Bambooti. Een mooie mix die je zeker niet mag missen!

Workshop 5: Starting to Win

Gegeven door BDO

BDO is de partner bij uitstek van ondernemers. Als vijfde grootste professioneel kantoor ter wereld van auditors, accountants, belastingsconsulenten en adviseurs beschikt BDO dan ook over een onuitputtelijke bron aan praktische informatie dat jonge startende ondernemers op weg helpt bij het realiseren van hun doelen. In de workshop voor het Student Startup Forum wordt u door een bedrijfsrevisor en accountant van BDO wegwijs gemaakt in de opstart en/of overname van een bedrijf, en dit aan de hand van een aantal praktische tips en basisprincipes. Vragen als ‘Hoe start ik mijn eigen bedrijf op?’ ‘Wat zijn mogelijke bronnen van financiering?’ ‘Hoe herken ik interessante targets om over te nemen?’ zullen tijdens deze sessie aan bod komen.

SPEEDDATING

TALKING ROOM

Tijdstip: 21h-22h15 met speciale receptie

De dag wordt afgesloten met een speeddating. Vragen worden gesteld aan een hoog tempo, ervaringen gedeeld en advies gewonnen. Een kwartier lang, dan gaat de bel onverbiddelijk en moet er doorgeschoven worden naar een nieuwe ontmoeting. Neem deel aan de speeddating en deel jouw plannen en ambities en laat je inspireren door de ervaringen en wijsheden van de ondernemers uit vele verschillende sectoren.

Schrijf je nu in voor STST 2016

Eventbrite - Student Start Up Forum 2016
2016/03/23 16:00:00

Onze partners

waarvoor dank

kearney
3dproeffabriek
startit_logo_zwart
xerius
EY
Engie-logo-2015
image_preview LCIE
CSC_Logo
BDO

Locatie

Universiteitshallen, 3000 Leuven