Student Consulting

To view this page in english click here

De Student Consulting tak is reeds 10 jaar de plek bij uitstek voor studenten om hun academische kennis om te zetten in de praktijk via creatieve en kwaliteitsvolle projecten voor start-ups, vzw’s, kmo’s en multinationals.

Als student krijg je de kans gedurende 10 weken in multidisciplinaire teams van 4 tot 5 personen een adviesopdracht uit te werken voor een bedrijf. Professionele begeleiding en een aangepaste korte opleiding zorgen er mee voor dat jouw team het project succesvol weet af te ronden.

Vanaf het tiende werkingsjaar biedt Student Consulting verschillende uitdagingen aan voor studenten die zich willen voorbereidenop een AFC project, een sollicatieprocedure bij een consulting bureau of een meerwaarde willen creëren voor hun CV. Deze uitdagingen omvatten de AFC Starter’s Pack, de AFC company challenges en de AFC Case Nights. Voor meer informatie omtrent deze randactiviteiten, scroll verder naar beneden.

Heb je nog bijkomende vragen? Stuur gerust een e-mail naar sc@afcleuven.be, of bel naar +32 473 27 96 36.

students


Wat houdt een Project in?

Selectie
Aan de hand van je CV en antwoorden op een applicatieformulier worden, aan het begin van elk semester, teams samengesteld bestaande uit studenten vanuit diverse faculteiten aan de KU Leuven.

Kennismakingsavond
Op dinsdag 10 oktober volgt de kennismakingsavond. Hier leren teamgenoten elkaar kennen tijdens een gezellige avondactiviteit en informele voorstelling.

Eerste meeting
Tijd voor het echte werk. Tijdens de periode van 11 tot 20 oktober gaat de eerste meeting met de klant door. Tijdens deze meeting leer je het bedrijf beter kennen en gebeurt de afstemming van de verwachtingen van beide partijen. Tijdens het wekelijks contactmoment tussen de projectleider en de klant via Skype of telefoon zullen deze verwachtingen bijgestuurd en geëvalueerd worden.

Opleidingsavond projectleiders
Op donderdag 12 oktober krijgen de projectleiders een workshop rond het leiden en sturen van een team. Deze workshop zal hen volledig klaarstomen om de meetings zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Opleidingsavond
Om alle projectleden optimaal klaar te stomen voor hun project, bieden we een opleiding aan op donderdag 19 oktober rond project management, gegeven door een van onze partners.

Teambuilding
Tussen het harde werken door is er natuurlijk ook nog tijd voor ontspanning. AFC Leuven organiseert twee grote teambuilding events met alle projectteams. Er wordt ook een individueel teambudget voorzien om een eigen activiteit te organiseren.

Tussentijdse presentatie
Na 5 weken wordt er een tweede fysieke contactmoment met de klant voorzien om de tussentijdse resultaten te bespreken. Rond deze periode wordt het team inhoudelijk ondersteund door een academische en/of professionele partner.

Laatste meeting
Na 10 weken hard werken is het project eindelijk af. Dress to impress en blaas de klant maar weg met jullie resultaten!


Projecten

**the projects of Melexis and Panasonic will be in English**

 
Multiversum
VRT Finance
Acerta
Generali
Millibeter
Panasonic
VRT Technology
Cashfree
Melexis
 

Starter Pack

Ben je tweede bachelor student en weet je nog niet goed of AFC iets voor jou is? Wil je eerst eens proeven van zowel Skill Development als Student Consulting in een lichter formaat? Dan is de Starter Pack iets voor jou. Klik hier voor meer informatie: Starter Pack.