Experience

To view this page in english click here

De Experience tak is voor studenten de plek bij uitstek om academische kennis echt om te zetten in de praktijk door zelf aan de slag te gaan. Zo biedt AFC de mogelijkheid om deel te nemen aan een  Student Consulting project of kan je proeven van het ondernemerschap via een stage bij een startup. Daarnaast bieden we in de loop van het semester nog andere uitdagingen aan voor studenten die zich willen voorbereiden op een AFC project en al in contact willen komen met het bedrijfsleven.

Wat houdt een Student Consulting Project in?

Met een Student Consulting project kan je je vaardigheden verder te ontwikkelen via creatieve en kwaliteitsvolle projecten voor start-ups, vzw’s, kmo’s en multinationals. Als student krijg je de kans om gedurende 10 weken in multidisciplinaire teams van 5 personen te proeven van het leven als consultant, door een bedrijfsprobleem aan te pakken en adviezen te formuleren. Professionele begeleiding en een aangepaste korte opleiding zorgen er mee voor dat jouw team het project succesvol weet af te ronden. Het resultaat is een tevreden bedrijf met een implementeerbare oplossing en 5 voldane studenten met een verbeterde en uitgebreide skillset.

Concreet ziet het verloop van een project er als volgt uit:

Selectie
Aan het begin van elk semester worden de teams samengesteld de hand van een selectie op basis van een applicatieformulier en CV, met studenten vanuit diverse faculteiten aan de KU Leuven. Elk team wordt gedurende het project begeleid en ondersteund door een ervaren AFC Project Coördinator.

Kennismakingsavond
Meteen na de selectie volgt een kennismakingsavond waar je je teamgenoten en alle andere studenten die meewerken aan de projecten leert kennen tijdens een gezellige avondactiviteit.

Eerste meeting
Tijd voor het echte werk. In de beginperiode ga je met je team op meeting bij het bedrijf waarvoor je een project zal uitwerken. Tijdens deze meeting leer je het bedrijf beter kennen en gebeurt de afstemming van de verwachtingen van beide partijen. Deze verwachtingen zullen in de loop van het project bijgestuurd en geëvalueerd worden door het wekelijks contactmoment tussen team en bedrijf via email, Skype of telefoon.

Workshopdagen
Om alle projectleden optimaal klaar te stomen voor hun project, bieden we een opleiding aan bestaande uit een reeks workshops rond consultancy, projectmanagement, en skills die nodig zijn om de projecten tot een goed einde te brengen. Deze worden gegeven door onze bedrijfspartners.

Teambuilding
Tussen het harde werken door is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning op de teambuilding events voor alle projectteams. Ook wordt er een individueel teambudget voorzien om een activiteit te organiseren met jouw team.

Tussentijdse presentatie
Na 5 weken wordt er een tweede contactmoment met het bedrijf voorzien om de tussentijdse resultaten te bespreken. Rond deze periode wordt het team inhoudelijk ondersteund door een academische en/of professionele partner.

Eindpresentatie
Na 10 weken hard werken is het project eindelijk af. Dress to impress en blaas de klant maar weg met jullie resultaten!


Heb je nog bijkomende vragen? Stuur gerust een e-mail naar experience@afcleuven.be, of bel naar +32 470 56 68 80.

students

Projecten


Wat houdt Students@Startups in?

Ervaren hoe het eraan toe gaat in een startup, hoe ondernemers erin slagen ideeën om te zetten in realiteit en pure motivatie om te zetten in een levensvatbare en duurzame onderneming? Terwijl zelf een startup oprichten momenteel nog een stap te ver is, laat Students@Startups toe dit alles toch al te ontdekken en te proeven van alles wat ondernemerschap ademt.

Bij Students@Startups krijg je gedurende 8 weken gedurende één semester de kans om actief deel uit te maken van een reeds bestaande startup om deze nog naar een hoger niveau te tillen. Zo krijg je een exclusief beeld van het reilen en zeilen van een startup. Niet door er alleen naar te kijken maar door er effectief in mee te werken! We laten je echter niet aan je lot over: er zullen workshops georganiseerd worden die je competenties en skills zullen aanreiken om deze activiteit tot een goed einde te brengen, en gedurende het semester word je opgevolgd door AFC.

Concreet ziet het verloop van zo’n stage er als volgt uit:

Selectie
Aan het begin van het semester wijzen we je toe aan de startup waar je het komende semester deel van zal uitmaken, afgaande op je motivatie, algemeen profiel en CV.

Startreceptie en kennismakingsavond
Op de eerste bijeenkomst krijgen jullie de kans om de andere studenten én de startups te leren kennen in een ontspannende setting in het Creativity Lab, waar jullie ook de rest van het semester gebruik van kunnen maken om je activiteiten bij de startup uit te voeren. Dit is het startschot om er de volgende week echt aan te beginnen!

Workshops
Verschillende workshops zullen helpen om een beter perspectief te vormen over de bruisende ondernemingswereld, en onmisbare vaardigheden aanleren voor iedere ondernemer. De data hiervan worden tijdig gecommuniceerd.

Slotreceptie
Aan het einde van de 8 weken houden we opnieuw een receptie ter afsluiting van een geslaagd semester!


Heb je nog bijkomende vragen? Stuur gerust een e-mail naar experience@afcleuven.be, of bel naar +32 470 56 68 80.

Startups