Entrepreneurship

Heb je nog helemaal geen idee wat ondernemerschap inhoudt, maar wil je het wel ontdekken? De pijler Entrepreneurship tracht iedere student met interesse in ondernemerschap te helpen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen, waar je naar het verhaal van jonge maar ook meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn, zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers of hun netwerk uitbreiden.

Studenten die zin hebben in wat meer hands-on ondernemerschap, hebben we voor dit jaar een gloednieuw concept in petto: Students@Startups! Vanaf dit academiejaar zal je als student de kans krijgen om gedurende een semester mee te werken in een startup! Lees verder voor meer informatie.

Eship


Wat houdt ‘Students@Startups’ in?

Hoe gaat het eraan toe in een startup? Hoe slagen ondernemers erin om hun ideeën om te zetten in realiteit, om pure motivatie om te zetten in een levensvatbare en duurzame onderneming? Wil je dit ontdekken, maar is zelf een startup oprichten voor jou momenteel een stap te ver?

Bij Students@Startups krijg je gedurende 8 weken tijdens het semester de kans om actief deel uit te maken van een reeds bestaande startup om deze nog naar een hoger niveau te tillen. Zo krijg je een exclusief beeld van het reilen en zeilen van een startup. Niet door er alleen naar te kijken maar door er effectief in mee te werken! Wees niet bang, want we laten je niet aan je lot over: er zullen workshops georganiseerd worden die je competenties zullen aanreiken om deze activiteit tot een goed einde te brengen, en gedurende het semester word je goed opgevolgd door de entourageleden van AFC.

De activiteit gaat van start donderdag 1 maart. Indien je interesse hebt om mee te doen aan het project of vragen hebt, aarzel dan niet en contacteer ons via entrepreneurship@afcleuven.be.

Concreet zal de activiteit er tijdens het semester als volgt uitzien:

Selectie
Afgaande op je CV, motivatie en algemeen profiel wijzen we je met minstens één andere student toe aan de startup waar je het komende semester deel van zal uitmaken. De selectieperiode valt steeds aan het begin van het semester.

Startreceptie
Op de eerste bijeenkomst krijgen jullie de kans om de andere studenten én de startups te leren kennen in een ontspannende setting in het Creativity Lab, waar jullie de rest van het semester gebruik van kunnen maken om je activiteiten bij de startup uit te voeren.

Start
De week daarop beginnen jullie dan officieel als teamlid van de startup!

Workshops
Twee workshops zullen jullie helpen een beter perspectief te vormen over de bruisende ondernemingswereld, en onmisbare vaardigheden aanleren voor iedere ondernemer.De data hiervan worden tijdig gecommuniceerd.

Slotreceptie
Aan het einde van de 8 weken houden we een receptie ter afsluiting van een geslaagd semester!


Startups