Deze zomer heb ik, Laura Lavens, deelgenomen aan het Ent-Ex programma, georganiseerd door het European Institute for Industrial Leadership. Ent-Ex is eigenlijk een afkorting voor Entrepreneurship Experience. Hiervoor ben ik naar Amsterdam gereisd, waar er mij een vierdaagse workshop te wachten stond.

IMG_2552

Maandagochtend werd ik verwelkomd met een heerlijk ontbijt en kregen we de eerste kans om met iedereen kennis te maken. Het publiek was héél gemengd, hoofdzakelijk Nederlanders maar ook Italianen, Indiërs en zelfs een Armeense blogster waren speciaal voor deze workshops naar Amsterdam afgereisd. Deze mix van mensen maakte deze ervaring enorm leerrijk.

We kregen eerst een korte introductie over Ent-Ex En EILL, waarna het doel van de week werd uitgelegd. Tijdens de workshops werd de focus gelegd op de skills die je als entrepreneur nodig hebt op het vlak van onderhandelen, marktanalyse, enz. Deze kwamen wij te weten a.d.h.v. interactieve interviews met enkele plaatste entrepreneurs.

Naast het interessante gedeelte, was er ook een ontspannend gedeelte. ’s Avonds gingen we met een paar mensen samen gaan eten om daarna het Amsterdamse nachtleven wat beter te leren kennen.

Als je zelf geïnterreseerd zou zijn, kan je je inschrijven voor een nieuwe Ent-Ex vierdaagse van 2 tot 5 november. De volgende wordt georganiseerd in Londen. Momenteel loopt er een last-minute deal, waardoor je slechts £60 betaald voor deze workshops. Hierbij krijg je ook elke dag een ontbijt en lunch aangeboden (excl. reiskosten). Meer informatie kan je vinden op www.ent-ex.eu of via info@ent-ex.eu